Impregneren en Onderhoud


 

Impregneren?

Waterafstotende werking... De kap bestaat uit 2 lagen, de stof en daaronder het canvas. Het canvas is te vergelijken met een rubber schoenzool: een laag waar echt geen druppel water doorheen komt! De cabrio kap is dus van zichzelf waterdicht. Impregneren is dus overbodig. Veel mensen denken dat de kap enkel uit de stof bestaat maar dit is niet correct!

Vuilafstotende werking... Vuil zoals vogeluitwerpselen, stof en zaadjes die door de lucht zweven komen alsnog op de kap terecht en hechten zich in de kap, alle vuil wat er enige tijd op blijft zitten veroorzaakt daardoor een begin van de algenaanslag. Staar u daarom nooit blind op een laag impregneermiddel... Het dak heeft toch echt zorg en onderhoud nodig!

De impregneer laag kan niet samen met sommige (reinigings) middelen. Hierdoor kan er een reactie ontstaan tussen de middelen en word de coating aangetast! Dit resulteert in definitieve vlekken op de kap. 

Impregneer tast de vezels van de kap aan, hierdoor word de kap met je tijd steeds dunner! Hou de kap vrij van middeltjes en/of verkeerde onderhoudsmiddelen die slechte stoffen achter kunnen laten op de kap.


  

Wat kan ik dan wel doen? Onderhoud!

Om de kap vrij te houden van een (nieuwe) algenlaag moet u het aanpakken bij de bron! Een algenlaag bouwt zich diep in de kap op en is in het begin stadium dus niet te zien! Begin dus vandaag al en pleeg zelf onderhoud aan de kap!

KLIK HIER voor de juiste ONDERHOUDSMIDDELEN

Sluit uw de kap niet op onder een laag impregneer maar geef de kap het juiste onderhoud met de juiste middelen!

Er zijn tips te vinden op internet en iedereen zegt weer iets anders, maar feit blijft dat veel soorten zeep goed voor uw handen of kleding zijn, maar niet voor uw cabrio kap! Groene zeep bijvoorbeeld laat een laag achter die juist algengroei bevordert en daarnaast tast het rubbers en de lak aan als de zeep resten niet goed weg worden gespoeld. En het lijkt zo een onschuld middel?! Dat is het dus niet.. En zo zijn er tal van soorten zeep die schade toedoen aan de kap. Kijk dus uit welke middelen u gebruikt!

In onze WEBSHOP vind u onze eigen middelen. Wij staan achter ons product en kunnen u garanderen dat onze producten ECHT werken! Zonder schade toe te doen houd u de kap als nieuw!

Klik hier om direct naar onze webshop te gaan!

Als u de kap op de juiste manier onderhoud geeft gaat de kap een auto-leven mee! Algen doen de kap slijten net als het gebruik van alle verkeerde middeltjes en het gebruik van de wasstraat!

Was de auto altijd op de hand met de juiste middelen! Ga NOOIT door de wasstraat!

Waarom is de wasstraat zo slecht? De eigenaar van de wasserette beweerd dat het geen kwaad kan doordat er met lappen word gewassen...

Als u zich bedenkt wat voor een kracht er op de kap word uitgeoefend door het systeem staat u er misschien ook bij stil dat de vezels van de kap telkens beschadigd worden en dat daardoor de kap steeds dunner word! 

Ook worden er zeep en polish middelen gebruikt die goed zijn voor de lak, maar juist schade toedoen aan de kap! De zeep bevordert de groei van een algenlaag!