DAK BEHANDELINGEN

Wij maken uw cabriodak algenvrij!

Na verloop van tijd bouwt zich een algenlaag op in de stof. Wordt deze laag niet op tijd verwijderd dan zal de alg gaan hechten en zich omvormen tot een hardnekkige laag. Deze harde laag breekt bij het openen en sluiten van de kap en neemt de vezels van de kap mee! Hierdoor ontstaan er scheurtjes en dunne plekken in de stof en het canvas. Na verloop van tijd zal de kap hierdoor lekkage oplopen!
 
Bij ons kunt u terecht voor een dieptebehandeling. Wij maken uw kap algenvrij! Neem contact op per mail, bel ons of stuur ons wat foto's van de kap via Whats-App. U ontvangt dezelfde dag nog een prijsopgave!

 

Let op!!

Het reinigen van een bevuilde kap is een vak apart en is niet in een half uurtje gedaan. Het reinigen vergt een heel proces en hier is tijd voor nodig! 'Snel' betekend meestal: Schade en/of een onvolledig reinigingsproces!

* Met het gebruik van verkeerde middelen (zoals weekmakers met chemicaliƫn!) kunt u de kap snel schoonmaken, maar ook snel beschadigen! Er zijn bepaalde middelen op de markt die u beslist niet moet gebruiken op uw cabrio kap!

De kap bestaat uit 2 delen: de stof en de onderlaag (het canvas). Deze lagen zitten op elkaar bevestigt. Bij gebruik van verkeerde middelen komen deze lagen los van elkaar. Dit geeft problemen als het gaat regenen en de kap zich vol zuigt met water: er ontstaan grote blazen op de kap! (zie de foto hiernaast)

Maar ook de meest 'onschuldig lijkende' middeltjes zoals groene zeep brengen schade toe! Let dus heel goed op alvorens u zomaar iets probeert.

* Ook kan de coating van de kap beschadigd raken door gebruik van verkeerde middelen en/of een verkeerde reinigingswijze! Als er met een te harde borstel gereinigd word of u drukt te hard op de borstel kunt u letterlijk door de coating heen borstelen! Hierdoor laat de coating los en treden er verkleuringen op. De kap zal hierdoor compleet opnieuw gecoat moeten worden!

Laat uw kap professioneel reinigen, dit voorkomt schade en u bent er zeker van dat uw kap 100% algenvrij word! MAAK NU EEN AFSPRAAK!

Blazen gevuld met vocht!


Beschadiging aan de coating!
Hoe ontstaat een algenlaag? En hoe ga ik dit tegen?

Uw cabriodak is te vergelijken met uw tuinpad. Zo is het netjes schoon en zo is het spontaan groen. Dit komt doordat er door de lucht zaadjes op uw dak terecht komen, net als vogel uitwerpselen en ander vuil. Met wat regen en zon erbij bouwt zich met de tijd een algenlaag op. In het begin stadium zie je hier nog niks van en lijkt de kap schoon! Juist op dit moment kunt u zelf nog ingrijpen door de kap onderhoud te geven! Let wel goed op welke middelen u gebruikt! Sommige middelen (zoals groene zeep) laten en vettig laagje achter waardoor het algengroei-proces juist bevordert word! Andere middelen kunnen juist weer schade toedoen! Kijk dus goed uit met alle 'tips' op internet forums!

In onze Webshop vind u de juiste onderhoudsmiddelen! U dient minstens elke 2 maanden de kap te behandelen, zo voorkomt u een algenaanslag op uw kap!

 
 

 
VOOR
 
 

NA:

 
 


 
 
VOOR:


NA: